2 jaar oorlog

2 jaar oorlog in Oekraïne. Eigenlijk moet er gezegd worden dat de oorlog al 10 jaar aan de gang is. De agressie begon al in 2014! Als het “Help Oekraïne” betreft hebben we de intensiteit in 2014 al verhoogd.

Het leger was in die tijd niet veel. We brachten veel eten en drinken voor de troepen en vrijwilligers in een regio waar veel onrust was. 
Er is in de afgelopen 2 jaar veel gebeurd. Aan het begin van de oorlog was er veel wanhoop onder het Oekraïense volk. Als stichting moesten we snel handelen. In zeeland deden mensen snel wat ze konden. Een heel bijzondere ervaring! De een bracht huishoudelijke spullen, de ander doneerde geld, weer een ander kwam , als er een uurtje vrij was meehelpen in het magazijn om goederen gereed te maken voor transport. Ik heb dit persoonlijk als heel bijzonder ervaren toen ik deelnam aan contacten in Oekraïne. Later heb ik ook op het depot verzorgd waar nodig was.

Waar zijn we nu? Moeilijk te zeggen. Ik heb gevoel dat dit een moeilijk jaar gaat worden. Onzekerheid uit Amerika, onzekerheid en propagenda uit het Kremlin, wat dan ook! Ook denken wij na over de toekomst van de stichting. Natuurlijk. Het enige wat we kunnen zeggen is: we blijven doen waar we mee bezig zijn! Alleen kunnen wij dit doen met en door uw steun! Hoe dan ook, dat maakt niet uit. Bent u van mening dat deze oorlog gestopt moet worden, steun ons dan en wij zorgen ervoor dat de materialen en/of het geld goed besteed en terecht komt. Wij willen eraan toevoegen dat wij iedereen willen bedanken die ons de afgelopen jaren op welke manier dan ook heeft geholpen of gesteund! Vrijwilligers, sponsoren, donaties, in welke vorm dan ook, hartelijk bedankt!

Team Stichting Help Oekraïne

Regionale Inzameldag

Op zaterdag 17 december is er van 10 tot 15 uur op diverse locaties in Zeeland gelegenheid uw hulpgoederen/donatie te brengen. Vele vrijwilligers staan klaar om uw donaties in ontvangst te nemen.

Lees verder »

Nadorichy

Vrachtwagen nummer 15 is gelost in Nadorichy. Ad Hirdes en zijn broer Jaap, bedankt voor jullie inzet en enthousiasme! Ook alle vrijwilligers die geholpen hebben

Lees verder »

Ovruch, het UWV kantoor

Henk de Pater is onlangs naar Ovruch gegaan. Ovruch is een stad in de noordelijke oblast Zjytomyr van Oekraïne, die grenst aan Wit-Rusland. Hierbij zijn verslag: Met lede ogen heb

Lees verder »