Ovruch, het UWV kantoor

Henk de Pater is onlangs naar Ovruch gegaan. Ovruch is een stad in de noordelijke oblast Zjytomyr van Oekraïne, die grenst aan Wit-Rusland. Hierbij zijn verslag:

Met lede ogen heb ik gezien hoe het UWV-gebouw in het voorjaar platgebombardeerd is.

Daarom heb ik direct contact gezocht met onze mede-stichtingleden. Ze zagen de foto’s, en waren daar ook van geraakt en wilde waar ze konden ook helpen.

Doordat ik direct contact had met de mensen in Oekraïne, kon ik beloven dat er zo snel mogelijk hulpgoederen die kant op kon komen. Wat waren zij dankbaar dat het transport al kwam!

Ik ging polshoogte nemen en bij terugkomst in Nederland heb ik een lijst gemaakt wat de behoeften waren. Dit waren onder andere:

  • Computers
  • Printers
  • Kantoormeubilair
  • Kantoormateriaal
  • Enzovoort enzovoort

Het eerste transport is inmiddels aangekomen in Ovruch.

We hadden nog ruimte over om speelgoed ertussen te steken. De kinderen waren daar zeer blij mee en dankbaar voor.

We hebben ook twee laptops gesponsord gekregen. Dat is zeer fijn, want nu kunnen de ambtenaren alvast beginnen. En daardoor kan het UWV weer een beetje opstarten, ondanks alle omstandigheden.

Een niet-functionerende UWV heeft zo veel impact, daarom is het fantastisch dat er hulp komt. Gepensioneerden kunnen hun pensioentje ophalen en arbeidsongeschikten en wezen hun uitkeringen halen.

Er wordt dankbaar naar uitgekeken naar onze ontmoeting in het najaar en we hopen dan ook veel mee te kunnen nemen om ze te helpen.

We willen alle sponsoren, donateurs en vrijwilligers hartelijk bedanken dat ook dit transport weer mogelijk gemaakt is.